Yazar "Üstün, N.Şule" için listeleme
-
Çikolata üretiminde kakao yerine keçiboynuzu unu kullanımı / Burcu Parlatır ; Danışman Şule Üstün.
Parlatır, Burcu (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012)… -
Depolama yöntem ve süresinin havuç bileşimi ve duyusal özelliklerine etkisi / Banu Özyavuz; Danışman N. Şule Üstün.
Özyavuz, Banu (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1997)Bu araştırma Bafra ve Amasya yöresinden temin edilen Nantes çeşidi havuçlara uygulanabilecek muhafaza yöntemlerini belirlemek ve muhafaza yöntemlerini birbirleri ile karşılaştırıp en iyi muhafaza yöntemini ve süresini ... -
Farklı kurutma muhafaza koşullarının kıyısıların kimyasal bileşimi ve duyusal niteliklerine etkisi / Mesure Ergün; Danışman Şule Üstün.
Ergün, Mesure (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1995)Bu çalışmada iki faklı yöreden temin edilen aynı çeşit kayısılar çeşitli ön işlemlerden geçirildikten sonra güneşte ve etüvde olmak üzere iki farklı yöntemle kurutulup polientilen poşetler içerisinde ambalajlandıktan sonra ... -
Geleneksel yöntemle depolanan kabuklu fındıkların antioksidan kapasitesindeki değişim / Hasan Karaosmanoğlu ; Danışman Şule Üstün.
Karaosmanoğlu, Hasan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012)Özet -
Kuşburnu meyvesinin pulpa işlenmesi sırasında bazı bileşim öğelerinin değişimi / Suzan Adıgüzel
Adıgüzel, Suzan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu araştırma kuşburnu meyvesinin pulpa işlenmesi sırasında bazı bileşim öğelerinin değişiminin saptanması amacıyla yapılmıştır.Araştırma materyali olarak Tokat ilindeki bir fabrikadan kuşburnunun pulpa işlenmesi esnasında ... -
Meyve işleme endüstrisi atık ve artıklarının bazı bileşenleri ve antioksidan kapasitenin incelenmesi / Nurcan Çakmak; Danışman N. Şule Üstün
Çakmak, Nurcan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011)Meyve işleme endüstrisi geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. İşleme sonrası elde edilen atık ve artıklar (örneğin kayısı, şeftali, biber, domates, kuşburnu, üzüm, vişne ve keçiboynuzu meyvelerinden kalan işleme atık ve ... -
Organik fındığın besinsel karakterizasyonu / Hasan Karaosmanoğlu ; Danışman Şule Üstün.
Karaosmanoğlu, Hasan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)… -
Samsun piyasasından alınan süzme balların niteliklerinin incelenmesi / Hüseyin Gençalp; Danışman N. Şule Üstün.
Gençcelep, Hüseyin (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1995)Samsun piyasasından satın alınan 50 süzme bal örneğinin bazı fiziksel ve kimyasal analizleri yapılmıştır. Bu balların 44 tanesi süzme çiçek balı, 6 tanesi de süzme çam balıdır. Satın alınan ballarda rutubet miktarı, kül ... -
Samsun'da üretilen sade tahin helvalarının özellikleri / Ebru Meydani; Danışman N. Şule Üstün
Meydani, Ebru (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008)Tahin helvası Türklere özgü geleneksel bir tatlı olup ülkemizde ve dünyanın bir çok ülkesinde tüketilmektedir. Tahin helvası yapımında bileşenler olarak tahin, şeker ve çöven ekstraktı kullanılmaktadır. Yağ, protein, ... -
Yerli portakal çeşitlerinin karotenoid yapıları üzerinde araştırmalar / N. Şule Üstün; Danışman İsmet Şahin.
Üstün, N.Şule (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1991)Pokal suları veya konsantratlarının saflık kontrolünde karotenoidler ve karotenin toplam karotenoidlere oranı büyük öneme sahiptir. Yerli portakal çeşitlerinde karotenoid maddeler dağılımını balirlemek amacıyla bu çalışma ...